Голем успех за македонската математика

На овогодишната 39-та Балканска математичка олимпијада која се одржа во Аргос, Кипар, македонската репрезентација за прв пат во историјата на Македонија постигна златен медал со кој се закити репрезентативецот Никола … Continue reading Голем успех за македонската математика