Досадно, ами како!?

Драга дарлинг, во надеж дека ќе ми дадете искрен и практичен совет морам да ви се…

Магдалена Андоновска: Камен во чевелот

Чекориш полека. Забрзано одиш.Трчаш. Застануваш. Исто е. Нешто те стега во чевелот. Те притиска силно. Чуствуваш…

Кој прв направил потковици?

Коњите треба да им бидат благодарни на Римјаните што веќе не одат боси. Секако дека биле…

Благоја Николовски: Не им верувам на сликари што платната ги кројат на под!

По цели две децении сликарот Благоја Николовски на македонските граѓани повторно им овозможи средба со дел…