Сутерен.мк

Жени – пирани

Сакам да се омажам со моето момче, ама не знам како да го натерам да се…

Гоце Николовски: Осамените, први умираат

Тој е од оној вид луѓе на кои автоматски им верувате. Едноставно, неговото меланхолично лице влева…

Уште некое „упатство“ пред Новата

Нова година е всушност, денот кога луѓето на хартија запишуваат се она што нема да го…

Александра Мијалкова: Незаслуженото е минливо и многу лажно!

„Се случуваат во животот нефер работи, кога не им се оддава вистинското признание на пожртвуваните, кога…

Колку штителе средновековните маски?

Најстрашната позната болест за луѓето од средниот век била чумата, која ги убивала луѓето на суров…

Отворање на винските прозорци

Социјалната дистанца се практицирала многу пред корона вирусот, а потребата за вино е стара колку и…

Што „мора“ да направите до Нова година!

Појавата на корона – вирусот ни го испретумба животот, ни уништи многу планови. Празниците се пред…

Новогодишен надомест за вработените и донации од „Алкалоид“

Во контекст на отежнатите услови за работа предизвикани од пандемијата, а по повод новогодишните и божиќни…

Вања Лазарова: Нејзините песни, сништа и солзи!

Една сцена од нашиот „златен лав“, филмот „Пред дождот“, верувам, засекогаш ќе ми остане во сеќавањето.…