Сутерен.мк

Нема и нема столб за потпор на народот!

Фејсбук с(р)еќавања… Секоја промена поминува низ фази: * Ентузијазам. * Компликации. * Разочарување. * Барање виновници.…

Бранка Д. Најдовска: Две венчавки и погреб

Таман човек ќе помисли дека сме мрднале сантиметар барем, од аутистичниот провинцијализам, доволни се неколку општо…

Среќен крај е, ако умреш жив!

Фејсбук с(р)еќавања… *На мојот пат до успехот, Општинава стално нешто реконструира! *Среќен крај во МКД е,…

Што треба да се истреби од Македонија?

• Сите кои молчат дури и кога ќе дојдат по нив. • Сите сопственици на мобилни…

Коронавирусот и хуморот

Колку повеќе се застрашувачки бројките на заразени и починати од Ковид 19, толку се чини побројни…

Бонус причини за депресија

Есента на многумина им носи лошо расположение. Разбирливо, не е лесно од бикини туку така да…

Што избираме?!

Фејсбук с(р)еќавања… “Нема да дозволиме една групировка на суетни, криминогени, будалести ем, некадарни и ненаситни наследници…

Бранка Д. Најдовска: Малите тајни на големите алапачи!

Искуството ништо не значи, ако не се сподели со другиот. А тие поуки и не мора…

Не тагувам за младоста, жалам по иднината

Фејсбук с(р)еќавања… Која е разликата помеѓу нешто и ништо? Нештото постои, а ништото не, нели!? Дали…