Сутерен.мк

Татјана Алексиќ: Азурен брег на леб

Посветено на патувачите, оние кои умеат да патуваат за да патуваат… Нивните патувања немаат крај, како…

Стојан Андов: Со Георги Димитров, Бугарија ги призна македонската нација и јазик

Предавањето на моштите на Гоце Делчев било одобрено од Димитров и на 7 октомври 1946 година…

Магдалена Андоновска: Јазикот коски нема, ама коски крши

Ја знаете онаа народната поговорка “Јазикот коски нема ама коски крши“? Верувам дека ја знаете. Многу…

Улф Брунбауер: Зошто францускиот предлог е опасен?

Има одредена иронија во тоа што токму Франција претстави проблематичен компромисен предлог. Затоа што со години…

Малинка Ристевска Јорданова: Не, треба да остане – не!

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот…

Игор Пачемски: Дискретниот шарм на белградската индоктринација

Францускиот предлог спроти македонското – европското зазорување беше и останува болна точка за нашиот народ. Секако,…

Зоран Јовановски: Затоа што има такви моменти, историски…

„Слепата верба во авторитет е најголемиот непријател на вистината“ Алберт Ајнштајн Има такви моменти во животот…

Магдалена Андоновска: Има ли таков народ?

Кој вели Македонија не е силна држава, и врз основа на што? Поради слабата економија? Дискутабилната…

Магдалена Андоновска: Холивудски разводи и домашни озборувачи

По неколку напнати недели додека го чекавме исходот од судењето на холивудските ѕвезди Амбер Хард и…