Сутерен.мк

Игор Пачемски Џонс: ТМФ ме издвои од другите студенти во Лондон

Пачемски, дипломирате хемија, квантна механика, а магистрирате физичка хемија на полимери. Но, животната патека Ве води…

Магдалена Андоновска: Простување

Неодамна го прославивме верскиот празник Прочка. Вообичаено на овој ден помладите барат прошка од постарите доколку…

Џон Кемпбел: Витаминот Д штити од Ковид 19, но и од канцери

Здраво, ќе споделам со вас важни информации за витаминот Д од едно истражување во Италија. Според…

Дарко Јаневски: Трите милји што го урнаа „кингерот“

По долги анализи на официјалниот извештај за падот на ‘кингерот’ при што загина претседателот Борис Трајковски,…

Магдалена Андоновска: Сончогледи

Многу легенди се настанати како плод на невозвратена или несреќна љубов. Една од нив е онаа…

Барт Ерман: Дали Марија Магдалена, а не Петар, е првиот апостол!?

Според Евангелието по Марија Магдалена, се чини дека таа е омилената следбеничка на Исус. Идејата започнува…

Магдалена Андоновска: Изборен карневал

Главната манифестација во Венеција позната како Карневал во Венеција се случува еднаш годишно, а датумот на…

Дарко Јаневски: Да беше Гоце денес жив…

Да беше Гоце Делчев денес жив, веројатно ќе работеше како наставник во некое училиште. Денеска е…

Магдалена Андоновска: Самопомош револуција

Како да бидеме среќни? Како да бидеме задоволни со постигнатиот успех? Како да бидеме свесни за…