Сутерен.мк

Џенаро Конталдо и Антонио Карлучо: Кралевите на италијанската кујна!

Старите пријатели Антонио Карлучо (1937) и Џенаро Конталдо (1949) го живеат врвот на својата слава. По…

Маја Стевкова Штериева: Мудрост е да се слушне и туѓиот глас!

“Верувам во умереност и не сакам екстремности во ниеден поглед. Затоа сметам дека секој треба да…

Горан Бреговиќ: Воскреснати емоции

Музичката кариера на Горан Бреговиќ трае повеќе од четири децении. Овој роден сараевчанец е потписник на…

Глигор Бишев: Без амбиција, осудени сме на стагнација!

“Ако во дваесеттиот век важеа стандардите и моделот на однесување дека до дваесет и третата година…

Драмонд Мани Коутс: Аристократот магионичар!

Тој е магионичар, водител и илузионист со уметничко име ДМС. Роден како Драмонд Мани Коутс, дваесет…

Роберт Перишиќ: Човек од теренот

Несомнено, Роберт Перишиќ (1969) е еден од најзначајните хрватски автори, кој остава значаен белег во модерното…

Рудолф ван Вин: И страст и опсесија!

Кога не е покрај шпоретот, сака да пишува поезија и да чита. Овој симпатичен Холанѓанец, кој…

Момчило Бајагиќ-Бајага: Јавач низ соништата

Момчило Бајагиќ-Бајага е роден на 17 февруари 1960 година во Бјеловар, а целиот свој живот го…

Киран Џетва: Вкусот на Африка

Кенискиот шеф Киран Џетва (1977), кого го гледаме во авантуристичко-кулинарската емисија „Приказни од африканскиот шпајз“ на…

Contact Us