Сутерен.мк

Џенаро Конталдо и Антонио Карлучо: Кралевите на италијанската кујна!

Старите пријатели Антонио Карлучо (1937) и Џенаро Конталдо (1949) го живеат врвот на својата слава. По исклучително скромното детство и децениската напорна работа во кулинарскиот бизнис надвор од својата земја,…

НИЕ

Нова студија за анксиозноста и депресијата

Истражувачите од Институтот за медицински истражувања КИМР Бергхофер во Австралија идентификувале дури 509 гени кои се поврзани со депресијата и анксиозноста! Студијата (објавена во списанието Nature Human Behavior) е заснована…

МАМАН

БОЛДИРАНО

Синиша Станковиќ: Фалбаџии

„Ко те кара нек ти пише пјесме” (Елвис Џ. Куртовиќ) Маалскиот Љубовџија, единствениот меѓу другарите кој сè уште има време и нерви (ај добро, и можности&шанси) да и објаснува на…

ВИНТИЏ

Џенаро Конталдо и Антонио Карлучо: Кралевите на италијанската кујна!

Старите пријатели Антонио Карлучо (1937) и Џенаро Конталдо (1949) го живеат врвот на својата слава. По исклучително скромното детство и децениската напорна работа во кулинарскиот бизнис надвор од својата земја,…

Маја Стевкова Штериева: Мудрост е да се слушне и туѓиот глас!

“Верувам во умереност и не сакам екстремности во ниеден поглед. Затоа сметам дека секој треба да троши толку колку што му се можностите, вклучително и кредитните можности, да го знае…

ДАРЛИНГ

Комплицираниот пубертет

Имам син од 15 години со кого постојано сме во конфликт за се и сешто. Постојано сме во кавги не не можам ништо да му речам! Знам д ека е…

Contact Us