Павлака со „рок“, ќе се доскисели или што!?

Обично рокот на траење на производите се смета како завера на капиталистите за да не натераат…

Снежана Стамеска: Оправдај се прво пред себе, после пред другите!

На овој први јануари, актерката Снежана Стамеска ќе полни 65 години. Со почетокот на годината, ќе…

Неспортско однесување

Мојот сопруг е многу „чуден“: кога гледа некој спортски натпревар сам, скока, вика, се радува, пцуе,…

Полудневни филозофии

Овојпат „сутеренот“ нема да се занимава со никакви реклами, неверства, невоспитувања, појави, релации и комбинации. Ниту…

Игор и Тереза Хаџи Бошкови: Македонска рамка на англиско – ирска приказна

Синот на култниот скулптор Петар Хаџи Бошков и сликарката Лилјана Ѓузелова, кој гради успешен телевизискиот бизнис…

Грчко списание за семејството чии потомци живеат во Скопје

Кон крајот на 2007 година, периодичното списание „Полисот на солуњаните“, што излегува трипати годишно и обработува…

Игор Пачемски: Memento mori!

Доаѓањето на есента секогаш во мене буди контрадикторни чувства. Од една страна, тоа е мирисот на…

Божо Софрониевски: Душа словенска

И самиот поет, тој цел еден живот во својата интерпретација на поезијата внесува дел од своите…

Димитар Зози: Рече ли некој, тој е луд!?

По средното образование, татко му ќе го запише на Воената академија во Сараево. Димитар Зози (роден…