Сутерен.мк

Да лебдиш или да се досадуваш?!

Живеам во внатрешноста на државава, имам две деца и проблематичен сопруг. Мислам, фин е тој, се…

Синиша Станковиќ: Блуз за чаламџиите

Пред едно чудо години, во минатиот век, кога работев во една таверна на Крит, онака шашардисан…

Влада Урошевиќ: Поетот на градот напиша фолклорен роман

Вашиот најнов, петти по ред, роман (издание на „Магор”), носи недвосмислено фолклорен наслов: „Невестата на змејот”,…

Кој, каков е во сексот!

Овен Првиот пат со вас му е десет секунди максимум! Ама па е толку дрзок што…

Имај сурла и, свиркај си!

Најсестраниот орган во целокупниот животински свет е сурлата на слонот! Таа е продолжен нос, горна усна…

Ѓорѓи Личовски: Врамување на животот

Овој фоторепортер, како непоправлив вљубеник во спортот, секогаш приоритет и давал на спортската фотографија, но најголемите…

Првомајски депресии

Не е ли иронично една земја преплавена од стечајци, технолошки вишоци, невработени, хохштаплери, бараби и џамбази…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Априлски флерт од мансарда

Вкусни ми се утринските голтки кафе под силната топлина на сончевите зраци. Проретчија шмукања од цигарите…

Кој за Корона, кој за љубов!?

Имам 70 години, а десет од нив сум вдовица. Неодамна, запознав еден фин човек исто така,…