Сутерен.мк

Надеж

Секоја личност при раѓањето, во небесното огледало е чудесна мешавина на енергии подготвени да заронат во…

Грди подароци

Секому се случува да добие некој неубав, неупотреблив, непромислен подарок. Просто, толку непријатен што не тера…

Александар и Игор Џамбазови: Сенките и зраците на едно семејство

Тие никогаш не дале заедничко интервју. Како што не ги ни расчистувале јавно, кулоарските шушкања дека…

Постпразнични јадови

Бевме на некоја неформална седенка на која се напив отповеќе и сега сите ме озборуваат. Како…

Лицата на успехот

Неуспехот доаѓа сам од себе, но неговото чинење е многу поскапо и не не прашува дали…

Индискиот орев и лушпата

Зошто индиските ореви не се продаваат во својата лушпа? По се изгледа затоа што и ја…

Боемството во транзиција

„Пишувањето ми е алиби за пиењето“, му рече еден наш познат писател на вашиот новинар во…

Ѕвездан Георгиевски: Врвот на инаетот

Светот е буквално ризница на бизарни факти, произведени од човекот; податоци кои навидум не служат за…

Смислата на промените

Секоја нова година, како и секој нов почеток се пречекува со надеж. Дека нешто ќе се…

Contact Us