Сутерен.мк

Славе Ѓорѓо Димоски: Творештвото е над наградите

„Лично, имам повеќе познаници вклучени во функција на политичкиот апарат, кои единствено ги интересираше – како…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Маска и рутина

Тивко саботно утро, ден кој знае кој, во време на вонредни мерки. Погледот кон мирно небо,…

Празник над празниците!

„Кога Синот Човечки ќе дојде, дали на земјата ќе најде вера?“ – Исус Христијанството ја носи…

Традиционални верници во испрофанизирана црква

Само дваесеттина проценти од православните Македонци се убедени верници! По осамостојувањето на земјава и по збогувањето…

Прекорот на мажените!

Имам 28 години, старт на многу успешна кариера, мислам и дека пристојно изгледам, но сум сама.…

За кокошките!

Вечно е прашањето „што е постаро – јајцето или кокошката?“ Меѓутоа, ние сега и овде нема…

Ане Василевски: Креативност по задача

Овој карикатурист во текот на своето 40 годишно творештво, објавувал карикатури во познати светски списанија, учествувал…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Карантин е тест за нашиот живот, не за оценување!

Првиот викенд во карантин во Куманово заврши. Бројките за инфицирани, заболени и починати не се за…

Да се биде неверен или да!?

Омажена сум веќе шест години и имам две деца. Си го сакам семејството и сопругот, но…