Сутерен.мк

Светлана Антиќ – Јовчевска: Круг

Круг, тркало,управувач на моторните средства, цвет во форма на круг, Земја, планетите околу неа, Сонцето, Месечината,…

Сокол Марковски: Живот под маски

Стојам пред куп непознати луѓе, што и да кажам, тие се смеат! Не знам дали е…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Учителката е во право и кога не е!

Од моето време, а и од времето на генерациите потоа, повторував дека учителот најдобро знае и…

Синиша Станковиќ: Блуз за чаламџиите

Пред едно чудо години, во минатиот век, кога работев во една таверна на Крит, онака шашардисан…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Априлски флерт од мансарда

Вкусни ми се утринските голтки кафе под силната топлина на сончевите зраци. Проретчија шмукања од цигарите…

Ноне Абрашева Ноциќ: Без зборови

Зборовите денес толку многу се намножија, што вредат колку еден барел нафта. Затоа ова се зборови…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Маска и рутина

Тивко саботно утро, ден кој знае кој, во време на вонредни мерки. Погледот кон мирно небо,…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Карантин е тест за нашиот живот, не за оценување!

Првиот викенд во карантин во Куманово заврши. Бројките за инфицирани, заболени и починати не се за…

Светлана Антиќ Јовчевска: Што повеќе стегаш, полесно пука!

Тринаесет дена во корона-изолација. Мерките од надлежните се заоструваат. По нагорна линија се движат бројките на…