Сутерен.мк

Рекле за вистината…

Мојот главен сведок дека ја зборувам вистината е мојата сиромаштија. Сократ, грчки филозоф (469 – 399…

Неспиењето дебелее!

Причините за зголемување или губење на телесната тежина се многубројни. Првенствено, тоа се начинот на живот…

Замка за нозете, дар за мозокот

Во 1927 година Англичанецот Г. Елис проучувал 1 300 свои генијални сонародници и притоа забележал интересна…

Светови на крајот на светот!

Во време на пандемија од вирусот Ковид 19, секако дека сонувањето за патувања ни е ограничено.…

Пруст, Брамс и Блади Мери

Францускиот писател Марсел Пруст (1871 – 1922) бил очаен кога го добил писмото во кое познатиот…

Дали сте чуле дека…

• Според здружението на вампирите кое постои во Атланта, САД, најмалку пет илјади луѓе во Америка…

Зошто паметните повеќе грешат?

Кога интелигентни луѓе ќе се најдат во неизвесни околности, тие не одвојуваат доволно време за внимателно…

Мамурлак, молњи и птици

• Забележано е дека птиците преселници често ги користат автопатите како патоказ, а притоа и топлите…

За Венеција и правосмукалките во облаци

• Во Денвер, во американската држава Колорадо, се уште е на сила законот со кој е…