Сутерен.мк

Кој алкохол е најнештетен?

Премногу алкохол (било кој), допринесува за развој на болест на црниот дроб, предупредува д-р Ненси Реау,…

Колку алкохол се пие во Македонија?

Светската здравствена организација забележала потрошувачка на алкохол во секоја земја во литри чист алкохол за пиво,…

Зошто после алкохол ни се јаде месо?

Австралиските истражувачи велат дека алкохолот го зголемува нивото на хормони во телото кои нè тераат да…

Како влијае алкохолот на шеќерот во крвта?

Шеќерот во крвта (гликозата) е главен извор на енергија за секое тело, а се црпи од…

Некој се алкохолизира, некој идиотизира!

Мојата мајка е алкохоличарка. Пие стално и не бира ни место ни време. Татко ми  брка…

Поинтелигентните пијат и не спортуваат!

Истражување спроведено од психологот Сатоши Каназава од Лондонската школа за економија и политички науки ги испитуваше…

Зошто се пропи Бен Афлек?

Бен Афлек признал дека се чувствувал „заробен“ во бракот со Џенифер Гарнер и дека тоа е…

Кој пијалок е најштетен за џигерот?

Црниот дроб ни ги филтрира штетните материи од телото нужно е да се грижиме за неговата…

Пијалоци кои му штетат на имунитетот

Доколку сакате да си го зајакнете имунитетот, овие напитоци треба да ги избегнувате… Кафиња со различни…