Сутерен.мк

Првиот банкомат за биткоини во „комшии“

Главниот град на Босна и Херцеговина го доби првиот биткоин банкомат, кој беше отворен во центарот…

Кој е креатор на биткоинот?

Во твит Илон Маск сподели фотографија која сугерира дека псевдонимот Сатоши Накамото е едноставно комбинација од…

Креаторот на биткоинот е се побогат и се помистериозен!

Во средината на април, креаторот на мрежата Биткоин, Сатоши Накамото влезе во топ 20 најбогатите милијардери…