Сутерен.мк

79 години од озаконувањето на македонската азбука

„Јазикот е единствената наша татковина. Сѐ додека го чуваме, го негуваме, го вардиме, го гледаме јазикот…

Три децении од смртта на великанот Блаже Конески

Со „Отворен час“ и со почит пред споменикот во центарот на Прилеп беа одбележани 30 години…

Најголемиот заштитник на македонските национални особености

На 19 декември се одбележаа 101 година од раѓањето на македонскиот великан Блаже Конески. Тој во…

Во чест на Конески

Во петок, на десетти декември, со почеток во 11 часот, во холот на НУБ „Св. Климент…

Цане Андреевски: Поетот на добрината

Тој е еден од оние тивки книжевни творци, кои секогаш цврсто стоеле на земјата, не мислејќи…