Сутерен.мк

Кој е новиот британски премиер?

По месеци политички и екномски хаос, екс министерот за финансии Риши Сунак е последната надеж на…

Која беше Елизабета Втора?

Кралицата Елизабета Втора почина денеска, на 96-годишна возраст. Велика Британија тагува. Британците ја сакаа својата кралица…

Евровизија нема да се одржи во Украина догодина

Европската радиодифузна унија (ЕБУ), организацијата која го организира Изборот за песна на Евровизија, потврди дека натпреварот…

Вакцинирање на тинејџерите

На тинејџерите во Велика Британија од септември ќе им биде понудено да се вакцинираат против коронавирусот.…