Сутерен.мк

Влада Урошевиќ: Долго патување

Фондацијата „Славко Јаневски“, која ја доделува наградата „Роман на годината“ ја објави беседата на добитникот на…

Влада Урошевиќ: Поетот на градот напиша фолклорен роман

Вашиот најнов, петти по ред, роман (издание на „Магор”), носи недвосмислено фолклорен наслов: „Невестата на змејот”,…