Сутерен.мк

Дарко Јаневски: Да беше Гоце денес жив…

Да беше Гоце Делчев денес жив, веројатно ќе работеше како наставник во некое училиште. Денеска е…

Дарко Јаневски: Воскреснатиот Исус прво и се јавил на Марија Магдалена

Нема никаква дилема дека суштината на христијанството е во воскреснувањето на Исус. Без тоа, христијанството не…

13 идеи за спас на Македонија

Државава, според преовладувачките оцени, останува и натаму во состојба на „продолжена транзиција“ и, што е најзагрижувачки,…