Сутерен.мк

Диетата на славните

Креаторот на диетата “Дукан” е д-р Дукан, кој е автор и на книгата „Не можам да…

Зошто секогаш сме гладни?

Нутриционистката Џулиа Денер ги откри можните причини за прекумерен глад: Хипоталамусот, дел од мозокот и најважниот…

Нова јапонска диета

Јапонскиот лекар Хитоши Ватанабе, обидувајќи се долго време да ги симне вишокот килограми безуспешно, со својата…

Детоксот на телото е обичен мит!

Детокс рекламирањето го напаѓа општеството. Без разлика дали станува збор за модел што седи покрај куп…

Зошто е дињата корисна?

Бидејќи има многу шеќер, треба да се биде умерен со конзумирањето диња. Освен ова, треба да…

Што да грицкате ноќе?

Во случај на глад доцна во ноќта, ова се грицките што најмалку ќе и наштетат на…

Што се пие кога сте на диета?

Кога започнувате диета, или популарно целосно го менувате начинот на живот и се посветувате на здравата…

Сирења што не дебелеат!

Добро сега, сите знаеме дека освен зелка, карфиол (онака, сирови)… се друго има и тоа како…

Бранка Д. Најдовска: Сиромашни и дебели

Преголемата телесна тежина е присутна во сите општествени слоеви, но богатите многу поуспешно и се опираат…