Сутерен.мк

Планета каде што врнат скапоцени камења!

Џиновска егзопланета оддалечена 855 светлосни години има толку екстремна атмосфера што содржи облаци од испарен метал…

Првпат дожд на Гренланд на 2.600 метри

Првпат откако се вршат мерења, заврна дожд на еден леден врв на Гренланд, на надморска височина…

Каде одат пеперутките кога врне?

Воопшто не станува збор за тоа дека пеперутките сакаат убаво време. Сончевата светлина им е потребна…