Сутерен.мк

Бранка Доневска Најдовска: Зимница

Со четири кила лук од пазар и десет китки – најнакитени магдонос, влегуваме во самопослуга за…

Бранка Д. Најдовска: Летен пркос

Се изналетував јас и со роднини и со пријатели, со се што може тотално да ви…

Бранка Д. Најдовска: Може ли летувањето да не е кошмар?

Мал број на жени ја имаат таа привилегија да го доживеат годишниот одмор како уживање. Повеќето,…

Миле Папазовски: Т’га за југ

Една дама ми даде комплимент: “Ти си способен од ништо, нешто да направиш. Од обична случка,…

Миле Папазовски: Ковид рефлексии

Две години не сум се возел со автобус низ градов и конечно, пред некој ден решив…

Бранка Д. Најдовска: Кој рано рани, два шлога граби

Кога станува збор за празничните патувања за мене е секогаш истата приказна. Секој „продолжен“ викенд си…

Бранка Д. Најдовска: Записи од сутеренот

На некои луѓе навистина треба да им се направи колиба надвор од градот, бидејќи во друг…

Бранка Д. Најдовска: Киднапирање ирваси

Новогодишните празници секако дека се идеална прилика целото пошироко семејство да се собере на свечената трпеза…

Тоше Митрески: Никој и Ништо

Прифаќањето на својот ништожен идентитет го прегрнувам со раширени раце и топло срце како исклучителна привилегија…