Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Народ дава, народ зема

“Храброст е она што е потребно за да станете и прозборите, храброст исто така е и…

Магдалена Андоновска: Сончогледи

Многу легенди се настанати како плод на невозвратена или несреќна љубов. Една од нив е онаа…

Зошто се важни изборите во Турција?

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган изјави во петокот вечерта дека ќе го прифати резултатот од изборите…

Били Елиот

Имам син кој сака да игра балет. Со татко му сме согласни дека тоа не е…

Игор Пачемски: Post factum

После еб*ње, нема каење. Така беше, нели?! Стара скопска, шизичка,  со вкус на шток и немиени…

И со бугарштината се претера!

Жена го изџвакала и го голтала гласачкото ливче, наместо да го стави во гласачката кутија, соопшти…

Бранка Д. Најдовска: Две венчавки и погреб

Таман човек ќе помисли дека сме мрднале сантиметар барем, од аутистичниот провинцијализам, доволни се неколку општо…

Што треба да се истреби од Македонија?

• Сите кои молчат дури и кога ќе дојдат по нив. • Сите сопственици на мобилни…

Што избираме?!

Фејсбук с(р)еќавања… “Нема да дозволиме една групировка на суетни, криминогени, будалести ем, некадарни и ненаситни наследници…