Сутерен.мк

Илија Пенушлиски: Повлечете ми ја сликата од бугарскиот центар

Се прашувам, која е смислата на оваа изложба? Кого таа го претставува? Во некој нормален свет…

Маргарита Василеска: Night, after night

Во кафулето „Каша бар“ кое се наоѓа во карпошовата Лептокарија, Скопје, беше одржана изложбата Night, after…

Промоција на нови креативци

Утре, во 20 часот во „Public Room“ ќе се одржи „#ОТИСОК20“, јубилејното 20-то издание на групна…

Deep Blue

(За изложбата Blue на Маргарита Василеска Маги) Никогаш не се дозна со сигурност дали еден од…

Преспа во срцето

Триесеттина дела со мотиви од Преспа на ликовниот уметник Кирил Јоновски, изложени се во домот на…

Импресивни скулптури

Јужноафриканскиот уметник Даниел Попер својата прва американска изложба ја имаше во паркот „Мортон арборетум“ во државата…