Сутерен.мк

Куба има најмногу жени иноватори!

Процентот на жени иноватори од вкупниот број истражувачи што поднеле барање за патент бил највисок во…

Нови вакцини од Куба

Куба ја почнува завршната фаза на испитувањето на две вакцини што ги разви против Ковид –…