Сутерен.мк

Гугл ќе дешифрира ракописи на лекарите

Голем број лекари брзо и нечитливо пишуваат рецепти за лекови. Потоа, на многу пациенти им е…

Колку штителе средновековните маски?

Најстрашната позната болест за луѓето од средниот век била чумата, која ги убивала луѓето на суров…

Боите и медицинските униформи

Флоренс Најтингејл секогаш носела бела униформа. Секако, белата боја е симбол на чистота, а во случајот…