Сутерен.мк

Ненамерни секирации

На одмор запознав еден господин десеттина години постар од мене, со кој си поминав преубаво. Ме…

Бранка Д. Најдовска: Малите тајни на големите алапачи!

Искуството ништо не значи, ако не се сподели со другиот. А тие поуки и не мора…

Бранка Д. Најдовска: Летни бладања

Можете да се буните против вкалапените норми, но масата грисинки што чекорат по улиците прилепени за…

Колкава температура може да издржиме?

Уште со истражувањата на НАСА од 1958 година, воспоставена е комфорната зона на температура помеѓу 4…

Летни записи 2

Лето е. Останатото го знаете…

Летни записи

Лето е. Што ќе рече, многу сонце, а тоа удара в глава, па многу вжештени глави…

Интермецо

Фејсбук с(р)еќавања… Македонскиот правопис на колена: Гласај за кого сакаш, исто ти се пишува! Не постои…

Синиша Станковиќ: Изветреани спомени

И по толку години, не е тешко да се најде некој со кого може и да…

За помалку пеглање

Никој не е пресреќен да пегла на овие неподносливо високи температури, па социјалните мрежи станаа ризница…