Сутерен.мк

Колку чини преживување во Македонија?

Сојузот на синдикатите на Македонија изминатиот период аргументирано укажува дека животот на македонскиот работник и граѓанин…

Дали сте за суверена и независна Македонија?

Осми септември 1991 година – граѓаните на тогаш Социјалистичка Република Македонија изгласаа независност на Република Македонија.…

Обединети во слободата

Владата под мотото „Обединети во слободата“ преку културни настани и манифестации со пораки Македонија нема друга…

Бугарија не престанува со глупостите

Деновиве од Бугарија пристигна нова провокација, и тоа поврзана токму со браќата Манаки. Поранешниот бугарски министер…

Кога ние ќе побараме репарации од Бугарија?

Лидерот на владејачките конзервативци Јарослав Качински денеска во Варшава изјави дека Полска официјално ќе поднесе барање…

Рама пак, ги култивира Бугарите

Албанскиот премиер Еди Рама одговори на реакцијата на бугарското Министерство за надворешни работи, на неговата изјава…

Брнз: Во Македонија нема одговорност, има непотизам и нефункционалност

Во Македонија недостига одоговорност и транспарентност, а има непотизам, корупција и институционална неефикасност, ваква критика испрати…

Магдалена Андоновска: Патување низ спомените

Пред извесен период го гледав филмот „Патување низ спомените“. Интересна научно-фантастична приказна во која главниот лик…

За албанските Македонци, традицијата продолжува

Македонците од селото Ербеле, област Поле или Долни Дебар, кое се наоѓа во близина на албанско-македонската…