Сутерен.мк

Чествување на македонскиот јазик во Романија

Со прифаќање на законот изгласан на 8 декември 2018 година во романскиот парламент, овој ден ќе…

За немоќните…

Кон крајот на минатата година беше објавена книгата „9 – 4 х 9“ од Гоце Ристовски…

Илија Милчин: Бев дете што оди на утрење!

„Моето прво учество во театарска претстава беше во основното училиште. Бидејќи сами подготвувавме костими, јас го…