Сутерен.мк

Одбележани 80 години од масакрот кај Ваташа

Во месноста Моклиште кај кавадаречкото село Ваташа, денеска беа одбележани 80 години од стрелањето на 12…

Дваесет и две години од масакрот кај Вејце

На патот кај село Вејце, Одборот на бранители денеска ја одбележа 22-годишнината од масакрот на осуммина…

11 години од масакрот кај Смилковско езеро

Минаа единаесет години од едно од најгрозоморните убиства во историјата на Република Македонија На 12 април…