Сутерен.мк

Доделена Нобеловата за медицина

Нобеловата награда за медицина годинава му е доделена на шведскиот научник Сванте Пабо (67) за посебни…

Документарец за транс-децата

Шведски документарен филм/репортажа (со превод на македонски јазик) за штетата што им се прави на т.н.…

Лечење на ХИВ со крв од папочна врвца!

Средовечна жена, која сакала да остане анонимна, а која боледувала од ХИВ и леукемија примила револуционерен…

Хирурзите стануваат излишни!

Роботот наречен СТАР направи операции на животни со минимална човечка помош. Станува збор за Smart Tissue…

Нагло дебелеење

Неочекуваното зголемување на телесната тежина или наглото отекување на стомакот или колковите може да биде поради…