Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Партиско-административно звање

Институтот за демократија изготви документ за политика со наслов „Висока раководна служба- дистинкција меѓу политичкото и…

Отец Пимен: Те нема

Не дека ме нема де. Тука сум покрај куферот овде легни, онде стани. Наутро радост понеси,…

Игор Пачемски: These are a few of my favorite things

“… Girls in white dresses with blue satin sashes, Snowflakes that stay on my nose and…

Славко Лазовски: Има закони, фали – волја

На Македонија не и’ фалат закони, туку добри закони. Па како да се спроведуваат кога тие…

Игор Пачемски: Театарот на апсурдите

Овој текст го пишувам во малку “disjointed” расположение. Во моментов, гаќите ми висат во Осака. Пост…

Магдалена Андоновска: Празнување за по дома

Има една приказна која вели вака: Биле двајца пријатели. Едниот требал да оди на свадба ама…

Ноне Абрашева Ноциќ: Како да украдете струја, а да не ве фатат?

Струјата кај нас стана толку важна вест, што последниве месеци ги победи сите закани за нуклеарни…

Татјана Алексиќ: Шоу тајм

Сензационализмот на политичките партии е хронологија на едно хронично болно политиканство, зависно од скандали и сензации.…

Магдалена Андоновска: Патување низ спомените

Пред извесен период го гледав филмот „Патување низ спомените“. Интересна научно-фантастична приказна во која главниот лик…