Сутерен.мк

Која емоција го зголемува ризикот од срцев и мозочен удар?

Студија на „Универзитетот Колумбија“ покажала дека клетките во крвните садови на луѓето престануваат да работат правилно…

Препознајте го мозочниот удар на време!

Една од главните болести која може да доведе до мозочен удар е атеросклерозата, а можноста за…

Крвните групи и мозочниот удар

Според американските Центри за контрола и превенција на болести (CDC), во САД на секои 40 секунди…