Сутерен.мк

Оливера Николова: Пишувањето ме очовечи

Многу би сакала да верувам дека го заслужувам овој момент. Ова што се случува овде. Верувајте…

Кадифената покривка на нејзиното творештво

Во фоајето на Националната опера и балет вчера се одржа промоција на десет тома од творештвото…

Оливера Николова: Поезија се пишува и на „колено“, прозата е мака

Авторката на култната книга за деца „Зоки Поки“ (и на уште 17 други книги за деца),…

Цане Андреевски: Поетот на добрината

Тој е еден од оние тивки книжевни творци, кои секогаш цврсто стоеле на земјата, не мислејќи…

Цане Андреевски: Не знам зошто се плашиме?

“Ние, Оливера Николова и јас, не сме од оние луѓе, кои велат дека литературата им е…