Сутерен.мк

Рано откривање на рак со тест на крвта

Едноставен тест на крвта кој ветува дека ќе биде подобар за откривање на раната фаза на…

Сто години од откривањето на инсулинот

Иако историјата дијабетесот како болест го препознала уште пред 3500 години (оваа состојба за прв пат…

Маска за откривање на коронавирусот!

Инжењерите од Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) и од Универзитетот Харвард развиле заштитна маска со чија…

Им угодуваме на децата или себе си!?

Во едно интервју актерот Мајкл Кејн на прашањето „Дали и богатите страдаат?“ одговори со: „Да, ама…