Сутерен.мк

Во ЦЕРН открија нови „егзотични“ честички

Научниците во Големиот хадронски судирач (LHC) пронајдоа три досега непознати субатомски честички, објави Европската организација за…

Најсмртоносната пандемија започнала во Киргистан

По седум века, меѓународен тим експерти го откри потеклото на најсмртоносната пандемија на чума во историјата…

Маска која детектира Ковид-19!

Јапонски научници дизајнираа маски кои светат во случај на инфекција со коронавирус! Тие користеле антитела од…