Сутерен.мк

„Дејли Мејл“: Охрид нуди одличен квалитет за парите

Охрид во Северна Македонија не нуди само фанцинантна историја туку и прекрасни вина и одличен квалитет…

Гори депонијата Буково меѓу Ресен и Охрид

Депонијата Буково гори секоја година, посебно во лето, а најчесто се работи за намерно потпалување. Густиот…

„Цар Борис Трети“ се смести до фашистичкиот „преки суд“

Седиштето на бугарскиот клуб во Охрид именуван по Цар Борис Трети, кој беше фашист и сојузник…

По Охрид, свадба и во Чешме

По свадбата на брод во Охрид, НБА кошаркарот Чеди Осман и неговата сопруга, турската актерка Ебру…

Здравко Чолиќ: Оган што не згаснува

Со Здравко Чолиќ (1951) почнува и завршува балканската музичка историја. А историјата запишала: роден сараевчанец, Титов…