Сутерен.мк

Зошто козите имаат чудни очи?

Ако некогаш сте се нашле очи в очи со коза, знаете за што зборуваме. Нивните хоризонтални…

Каде „гледаме“ додека спиеме?

Обично нагоре. Мускулите на окото во текот на сонот се опуштаат и тогаш доаѓа до вртење…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Слушаме со очите

Очите се огледало на душата, а потоа недоброј песни испеани за очите, погледот кој многу кажува…