Сутерен.мк

Велигденската порака на Папата

Поглаварот на римокатоличката црква, папата Франциск, на највеселиот ден во Христијанството, кога верниците кои се придржуваат…

Прва жена на чело на Гувернаторатот на Ватикан

Папата Франциск ја назначи првата жена на чело на Гувернаторатот на Ватикан, сестрата Франциска Рафаела Петрини,…