Сутерен.мк

Сликарот со најдолго име

Пабло Пикасо роден е во Малага, Шпанија, во 1881 година, а умре 91 година подоцна и…

Најскапиот сликар на светот

Уметниците на кои им се восхитуваме и за кои учиме на часовите по ликовно, истовремено се…