Сутерен.мк

Карапалевски беше најсреќниот на Преспанско Езеро

Кристијан Карапалевски од преспанското село Дрмени го извади осветениот крст од водите на Преспанско Езеро. На…

Конечно, заштита на Преспа!

По повеќе од 12 години од потпишувањето на Договорот за заштита на Преспанскиот регион, Македонија, Грција…

Преспанското езеро е во агонија

Сите зборуваме, никој ништо не превзема и така со години, а Преспанското Езеро умира секој ден…