Сутерен.мк

Денеска славеа Македонците во Албанија

Во присуство на поголем број гости и жители на општина Пустец денеска беше одбележана 30-годишнината од…

Преспа треба да е приоритет за заштита

Повеќе од потребна е обновата на влажните живеалишта и таа треба да зема примат во сите…

Преспанските овоштари повторно протестираат

По протестот од пред неколку недели, на овоштарите на Преспа им беше исплатен надомест за штетите…

Конечно, заштита на Преспа!

По повеќе од 12 години од потпишувањето на Договорот за заштита на Преспанскиот регион, Македонија, Грција…

Преспанското езеро е во агонија

Сите зборуваме, никој ништо не превзема и така со години, а Преспанското Езеро умира секој ден…

Преку ТикТок помош за Васил Јанкула!

Триесетгодишниот Васил Јанкула, попознат како преспанскиот херој, заминува на втора операција во Србија, благодарение на хуманоста…

Преспа гласа за животот!

Преспа за жал, долго време се соочува со еколошки проблеми предизвикани од загадување со отпад, зачестено…

Преспа во срцето

Триесеттина дела со мотиви од Преспа на ликовниот уметник Кирил Јоновски, изложени се во домот на…

Почна Преспанскиот јаболкобер

Премиерот Зоран Заев денеска во Ресен го означи почетокот на манифестацијата „Преспански јаболкобер 2021“, со што…