Сутерен.мк

Портрет на прилепско семејство од 1793 година

Првиот семеен портрет на прилепско семејство нацртан е на почетната страница на минејот за месец август…

Магдалена Андоновска: Балкан експрес виа Европа

Во последниот месец од минатата година најчитана вест беше за возот што се обраќа на релација…

Под прилепски мост го родила 10-тото бебе!

Бебето и мајката која се породи завчера вечер под мост во Прилеп се во добра состојба,…

Благоја Ристески Платнар: Во ДПМ се засолнети бездарните

Авторот на „Спиро Црне“, „Летни Силјане“, „Арсениј“, Лепа Ангелина“, „Венко“…, сценарист и колумнист зборув за политичките…