Сутерен.мк

Гори депонијата Буково меѓу Ресен и Охрид

Депонијата Буково гори секоја година, посебно во лето, а најчесто се работи за намерно потпалување. Густиот…

Зоран Милошевски: Денешната читателска публика избира меѓу сончоглед и кикирики

Читателската публика, особено онаа која е заинтересирана за овој жанр е премногу мала, едноставно нема критична…

Исидора Бјелица од Ресен

Ве читам и почитувам. И баш би сакала да ве запознам. Каде можам да ве сретнам?…

„Преспански јаболкобер“ по 22-ри пат

Во Ресен во тек е традиционалниот, 22-ри по ред ,,Преспански Јаболкобер”. Првата вечер од ,,Преспанскиот Јаболкобер”…

Отец Пимен: Марие млада невесто

Ја посвршија Марија со стројници. Не се ни знаеја со момчето. А и како да се…

Отец Пимен: Кога си бевме млади

Беа комшики уште од млади невести. Во иста година се омажија в село, во иста година…

Отец Пимен: Излегов да са прошетам

Ни тој самиот не можеше да си поверува колку се беше сменил. Ја засака и се…

Светот во очите на Орце

Во Домот на културата „Драги Тозија” во Ресен беше отворена изложбата „Светот низ очите на Орце”…

Викенд рецепт: Ајвар, за сите пари

Времињата во кои живееме не да се лоши, туку секојдневно стануваат се полоши и полоши. Што…