Сутерен.мк

Божиќниот говор на напредниот робот

Роботот Амека зборувал на теми како што е војната во Украина, смртта на кралицата Елизабета Втора…

Робот нападна дете-шахист

Роботот програмиран да игра шах, во текот на шаховската партија на Отвореното првенство во Москва, му…

10 пронајдоци што ни ги подари Кина!

Хартија Првата хартија е создадена во вториот век пред нашата ера, а нејзиното производство е усовршено…

Прва турска актерка робот

Првата турска актерка робот наречена Ајпера ја доби и првата улога и веќе го потпиша договорот…