Сутерен.мк

Странските медиуми за трагедијата

Несреќата на автобусот со македонски регистарски таблички кој се запали на автопатот јужно од Софија, при…

И официјално сме меѓу поглупавите во светот!

Според студијата која во 2019 година ја спроведоа Ричард Лин и Дејвид Бекер, највисок коефициент на…

Илон Маск ги претрка сите!

Нето богатството на извршниот директор на компанијата „Тесла“ и „Спејс екс“, Илон Маск изнесува 230 милијарди…

Кои се зависни територии во светот?

На територијата на Европа се наоѓаат 44 држави и девет зависни територии, а тоа се: Азорските…

Најшарените светски градови

Некои градови се издвојуваат од другите благодарение на обилното користење на бои. „Travel Magazin“ ги издвојува…

Династиите кои ја креираа светската историја

Плантагенет династијата дала 15 англиски владетели и потекнува од анжујските грофови од Франција. Воспоставена е од…