Сутерен.мк

Сликарот со најдолго име

Пабло Пикасо роден е во Малага, Шпанија, во 1881 година, а умре 91 година подоцна и…

8 битни работи за Рембрант

Големиот уметник живеел во т.н. „златно доба на Холандија“ и бил водечки сликар на барокната епоха…

Благоја Николовски: Не им верувам на сликари што платната ги кројат на под

По цели две децении сликарот Благоја Николовски на македонските граѓани повторно им овозможи средба со дел…

Свето Манев: Секој се плаши од нешто

Со ретроспективната изложба во Чифте амам и издавањето на монографија, сликарот ги заокружи своите први, четириесет…

Сокол Марковски: Живот под маски

Стојам пред куп непознати луѓе, што и да кажам, тие се смеат! Не знам дали е…