Сутерен.мк

Владимир М. Милетиќ: I’ll see you in my dreams…

Убавата душа е слободна. Таа е реткост, но како да ја препознаеме во маса на други?…

Тоше Митрески: Никој и Ништо

Прифаќањето на својот ништожен идентитет го прегрнувам со раширени раце и топло срце како исклучителна привилегија…

Слобода за Французинката која го уби сопругот!

Валери Бако (40), која од својата 12 година била злоставувана од својот очув, кој подоцна и…

Знаете ли кои сме ние?

Дали знаете кои сме ние? * Ние сме оние кои ќе постигнат релевантност во уметноста. Дали…

Мирка Велиновска: Една оригинална џентлвоман

Оваа новинарка препознатлива по својата свесност за првостепеност, која е толку изразена што не чувствува никаква…

Предраг Луциќ: На слободата не ѝ требаат рамки

Предраг Луциќ (51) е колумнист, поет, писател, понекогаш пејач (добар баритон), некогашен страстен навивач на сплитски…

Женска “еманципација” преку презимињата

Македонската жена не само што веќе не е “Петрејца” и “Митрејца” или пак, “нееста” цел живот,…

Снежана Стамеска: Оправдај се прво пред себе, после пред другите

На овој први јануари, актерката Снежана Стамеска ќе полни 65 години. Со почетокот на годината, ќе…

Конзервативна либералност

Се забавувам со едно момче кое многу го сакам, но практично, не знам ништо за него…