Сутерен.мк

Прв орален лек против коронавирусот!

Европската агенција за лекови (ЕМА) денеска ја одобри таблетата на производителот „Фајзер“, која се продава под…

Вакцинирање на тинејџерите

На тинејџерите во Велика Британија од септември ќе им биде понудено да се вакцинираат против коронавирусот.…

Наскоро и таблета против Ковид – 19

Таблетата на Фајзер која го спречува коронавирусот би можела да стане достапна до крајот на годинава,…